Frågor & Svar

Hur agerar HS Certifiering under perioden av Corona Covid-19?

Vårt mål är att bistå kunder med service för att bidra till säkerställandet av livsmedelsförsörjning och obrutna varuflöden av livsmedel i samhället.

Vi följer riktlinjer från myndigheter och regelverk vi certifierar.

Vår personal vidtar strikta hygienregler enligt folkhälsomyndigheten.

Vi har erbjuder service på distans med digitala hjälpmedel i den mån regelverken tillåter.

 

Jag har problem med Mina Sidor, vad gör jag?

För att komma in på Mina Sidor behöver du ha ditt användarnamn och lösenord. Användarnamnet är mailadressen som du uppgav när du tecknade avtal med HS Certifiering. Lösenordet har du själv bestämt.

Webbläsare

Internet Explorer fungerar ofta inte bra med Mina Sidor; t.ex. kan användaren uppleva problem att spara. Prova annan webbläsare.

Skapa konto

Kolla först att du har skapat ett konto på Mina Sidor. Annars klicka på ”Skapa konto” i Mina Sidor. Registrera dina uppgifter t.ex. e-post och org nr.

Glömt lösenord

Har du glömt bort ditt lösenord skriv in ditt användarnamn på Mina Sidor och klicka på ”Glömt ditt lösenord”. Då skickas ett nytt lösenord till den mailadress som du har som användarnamn.

Problem att logga in

Har du glömt ditt användarnamn eller kommer du inte in trots att du fyller i användarnamn och lösenord, mejla info@hscertifiering.se eller ring vår kundtjänst 0703-112050.

 

Jag söker ett certifikat, hur hittar jag det?

 • Är du kund hos oss och har en EU-ekologisk och/eller KRAV-certifiering kan du ladda ner dina egna certifikat på Mina Sidor. Där ligger även äldre certifikat.
 • Är du kund hos oss och har en certifiering avseende IP Sigill/Grundcertifiering eller SvDH har du fått certifikat via mail efter godkänd revision.
 • Är du inte kund hos oss kan du använda vår söktjänst för att hitta senaste utfärdade certifikat för de kunder som har EU-ekologisk och/eller KRAV-certifiering här.
 • Är du inte kund hos oss och söker Sigill/Grundcertifieringscertifikat, certifikat för SvDH eller ett äldre EU-ekologiskt/KRAV-certifikat kan du maila hit. Uppge namn på organisation/företag och för vilka år. Det finns dock begränsningar rörande vem uppgifter får lämnas ut till.

 

När ska IP-certifierade producenter skicka in egen-kontrollen (åtgärdsplan)?

IP-anslutna producenter skall göra en årlig egenkontroll (åtgärdsplan). Den skall endast skickas in till certifieringsföretaget de år inget revisionsbesök utförs.
Detta sker numera digitalt.

 

Vart vänder jag mig om jag har frågor rörande min faktura?

Fakturan grundar sig på vilket typ av certifiering du har och hur stor din produktion är. Priserna är satta utifrån den årliga prislistan enligt information. Oftast delas den årliga avgiften upp i två fakturor, en delfaktura som kommer i början av året gällande löpande administration och förvaltning och en slutfaktura som vanligtvis skickas efter att du har fått din årliga revision.

 • Upplever du att beloppet på fakturan är felaktigt utifrån din faktiska produktion? Kontakta din revisor. Du hittar kontaktuppgifter genom att klicka här.
 • Upplever du att uppgifter på själva fakturan är felaktiga eller har du frågor kring betalningsdatum. Maila hit, ange fakturanummer i mailet.
 • Har du frågor om OCR-nummer. Maila hit.

 

Hur gör jag om jag vill teckna avtal för certifiering?

Fyll i formuläret här. Vi kommer sedan att maila ut information och avtal till dig.

 

Jag är i dagsläget certifierad av ett annat certifieringsorgan, men vill byta till HS Certifiering. Hur gör jag?

 • Teckna avtal med oss genom att fylla i dina uppgifter här. Säg därefter upp ditt gamla avtal. Obs! Du ska inte säga upp ditt avtal med ditt nuvarande certifieringsorgan förrän du teckna avtal med oss.
 • Du blir sedan kontaktad av oss och vi hjälper dig med övergångshandlingarna.

 

Jag vill certifiera min verksamhet eller miljömärka mina produkter. Hur gör jag?

 • Vill du ha information om olika slags certifieringar kan du läsa mer här.
 • Du kan också fylla i det här formuläret så kontaktar vi dig.

 

Hur går det till att bli certifierad?

Först tecknas ett avtal med HS Certifiering för den aktuella certifieringen. Fyll i formuläret genom att klicka här. Därefter kontaktar en av våra revisorer dig för att boka tid för en första kontroll av din verksamhet. Du kan då ställa frågor du har inför kontrollen. Revisorn kommer även att skicka ut information till dig så att du kan förbereda dig. När revisorn gör sin kontroll går ni igenom verksamheten. Då berättar och visar du hur verksamheten fungerar och dokumentation över verksamheten gås igenom. Finns det oklarheter/felaktigheter diskuteras dessa och tidpunkter för när du ska ha rättat till dem fastställs. Efter det kan verksamheten certifieras och du får ett certifikat. Hur ofta en revison sker beror på vilken typ av certifiering det gäller. Vi utför även kontroller av leverantörskedjor och gruppcertifieringar. Kontakta oss för mer information – klicka här.

 

Hur får jag tag i regelverk som gäller för olika certifieringar?

Länkar:

 • Du hittar information under respektive certifiering – klicka här.
 • Har du frågor – kontakta oss här eller ring vår växel så får du hjälp.

 

När måste jag senast ha tecknat avtal med er att jag ska kunna söka ekologiska jordbruksstöd för lantbruk?

 • Senast sista dagen för SAM-ansökan måste avtalet vara tecknat med HS Certifiering. 2021 är det den 15 april.

 

När kan jag starta omställningen av mina ekologiska/KRAV- marker?

Omställningen kan tidigast påbörjas efter att du har tecknat ett avtal med HS Certifiering och skickat in skifteskarta och skiftesuppgifter till oss. Skifteskarta och skiftesuppgifter lägger du in på ”Mina Sidor”. Inloggning dit skapar du när du har tecknat avtal med oss.

 

Vilka priser är det som gäller?

 • Vill du veta mer om olika slags certifieringar kan du läsa mer här.
 • För prisuppgifter – klicka här.
 • Här kan du på förhand fylla i uppgifter så kontaktar vi dig – Klicka här.
 • Du kan också ringa vår växel eller mejla – klicka här.